Skip to main content
 
AssessmentsWerkplezier-scanDuurzame inzetbaarheid

ASSESSMENTS

Het vinden en houden van de juiste mensen is een uitdaging voor veel organisaties. Hoe zorg je voor de juiste persoon op de juiste plek zodat werkplezier ontstaat en resultaten worden bereikt? Een assessment kan helpen en is een beproefd instrument om in een korte tijd zicht te krijgen op:

  • De match tussen een kandidaat, de functie en de organisatie
  • De drijfveren, sterke punten en valkuilen van een kandidaat
  • De ontwikkelmogelijkheden en het potentieel van een kandidaat

Afhankelijk van het doel van een assessment, bepalen we samen de precieze vorm en inhoud hiervan. Vaak bestaat het assessment uit een uitgebreid interview met twee assessors, gedegen individuele tests over persoonlijkheid en cognitieve capaciteiten, aangevuld met rollenspelen.

Resultaat: een rapport met waardevolle inzichten en concrete ontwikkeltips voor zowel de kandidaat als de leidinggevende. Op deze manier kunnen zij gericht aan de slag om op een plezierige manier resultaten te bereiken.

Meer weten? Neem dan contact met ons op of bekijk een praktijkvoorbeeld.

WERKPLEZIER-SCAN

Op basis van de vier factoren voor werkplezier en de achterliggende wetenschappelijke inzichten hebben we een (online) vragenlijst ontwikkeld. Deze meet hoe het gesteld is met het werkplezier. Op het niveau van het individu, het team en/of de gehele organisatie.

Werkplezier is per definitie subjectief: Wat voor de een goed werkt, hoeft niet te gelden voor een ander. Logisch, we zijn immers allemaal anders en uniek. Deze subjectiviteit hebben we verwerkt in de ontwikkeling van ons meetinstrument. Dit maakt onze werkplezier-scan op haar beurt weer uniek.

Hoe werkt het?
Met het invullen van een korte vragenlijst (online en duurt maximaal 10 minuten) kunnen we al een goed beeld krijgen van hoe het NU staat met het werkplezier en wat het GEWENSTE niveau is. Ook is het mogelijk om op basis van de inzichten prioriteiten te stellen: Met welke factor(en) kun je het beste als eerste aan de slag gaan, waar valt de meeste winst te behalen?

Na het invullen van de scan, analyseren wij de resultaten en presenteren we de uitkomsten. Meestal combineren we dit direct met een brainstorm om te kijken wat er al aanwezig is om stappen vooruit te zetten en wat verder nog nodig is. Uitkomsten kunnen ook verwerkt worden in een rapportage.

Wanneer zinvol?
> Als je een eerste inzicht wilt hebben in hoe het ervoor staat met jouw/jullie werkplezier en waar hem dit in zit. Het creëert namelijk bewustwording rondom het thema en vaak ook al eerste ideeën om zaken te verbeteren.
> Als start van een verbetertraject binnen je team of organisatie. Het is uitstekend te gebruiken als 0-meting en om te monitoren of (werkplezier) interventies resultaat hebben.

Tenslotte: We zetten deze scan ook (in simpele vorm) in tijdens onze workshop ‘Resultaat met Werkplezier’ en kunnen de vragenlijst aanpassen aan de wensen van een team of organisatie. Afhankelijk van de hoeveelheid maatwerk, gaat het om een kleine investering.

Benieuwd of het iets is voor jou, je team of je organisatie? Neem dan contact met ons op.

DUURZAME INZETBAARHEID

Het is een veel gebruikte term: elke organisatie doet wel ‘iets’ op het vlak van duurzame inzetbaarheid. Ook vanuit de overheid wordt dit flink gestimuleerd met diverse regelingen. Doel: het gemotiveerd, gezond en productief houden van professionals. Nu en in de toekomst.

Wat is een goede en samenhangende aanpak om je professionals duurzaam inzetbaar te houden? En hoe laat je deze aanpak zo goed mogelijk aansluiten bij je organisatiestrategie en doelstellingen? We zien met regelmaat dat organisaties losse trainingen inkopen of een los advies implementeren. Een overkoepelende aanpak voor duurzame inzetbaarheid met een duidelijke link naar de business mist. Dat is jammer, want daardoor heeft het vaak niet het beste effect.

Wanneer wij je adviseren op dit belangrijke thema, starten we altijd bij de organisatie. Waar wil je naartoe? Wat zijn je belangrijkste doelstellingen om daar te komen? En vervolgens: wie heb je daarvoor nodig, nu en in de toekomst? Op basis hiervan ontwikkelen we een samenhangend aanbod van interventies en voeren deze (samen met jou) uit. Zo zet je echt stappen om jouw professionals duurzaam inzetbaar te houden.

Meer weten? Neem dan contact met ons op.