Skip to main content
 
TeamstartTeamontwikkeling

TEAMSTART

Waar de een staat te springen om nieuwe mensen te leren kennen en een samenwerking aan te gaan, kijkt de ander eerst rustig de kat uit de boom. Je kent het wel… Die ietwat ongemakkelijke situatie wanneer je samen voor een uitdaging staat, maar nog niet precies weet wat je van elkaar mag verwachten.

Wij begeleiden nieuwe teams om elkaar aan het begin van een samenwerking beter te leren kennen. Soms door een ludieke activiteit te ondernemen als team. Of door gesprekken te faciliteren die zorgen voor meer verbinding. Welke vorm we ook kiezen, altijd krijg je inzicht in elkaars drijfveren, sterke punten en valkuilen. Hierdoor weet je beter wat je aan elkaar hebt en wordt het gemakkelijker om concrete afspraken te maken. Over gezamenlijke doelen, een slimme rolverdeling en over de manier waarop teamleden prettig samenwerken.

Onze ervaring leert dat deze investering aan het begin van een samenwerking zich dubbel en dwars terugbetaald.

Meer weten? Neem dan contact met ons op of bekijk een praktijkvoorbeeld.

TEAMONTWIKKELING

Sommige teams lukt het om samen een topprestatie neer te zetten… Individuele teamleden lijken voor elkaar door het vuur te gaan. Hoe krijgen ze dat voor elkaar? En hoe kan het dat er in sommige teams juist altijd gedoe lijkt te zijn?

Er zijn fantastische voorbeelden uit de topsport die tot de verbeelding spreken en waarvan we kunnen leren. Wij gebruiken dan ook regelmatig inzichten uit de sportpsychologie om teams verder te ontwikkelen. We werken zowel met teams die al goed lopen als met teams waarin het beter kan. Gemiddeld duren deze trajecten een half jaar.

Wat we precies gaan doen hangt af van jullie beoogde doel. Vaak kijken we naar diversiteit binnen het team, besteden we aandacht aan ‘goede’ en ‘motiverende’ doelen stellen en staan we uitgebreid stil bij hoe je zaken met elkaar op een openhartige manier kunt bespreken. Dat schuurt soms, maar zorgt er ook voor dat er echte verbinding tot stand komt waardoor de potentie van de groep optimaal benut kan worden. Veelal gebruiken we het gedachtengoed en methoden van Deep Democracy en progressiegericht werken.

Meer weten? Neem dan contact met ons op.