Coaching in werkWerkplezier WorkshopLoopbaanadviesLeiderschap aan werkplezier

COACHING IN WERK

Leren doe je veelal in de praktijk. Door nieuwe dingen te doen, door fouten te maken of door te bekijken wat juist goed werkte. Op deze manier kun je stap voor stap werken aan je eigen groei in het werk.

Het helpt om in dit soort leerprocessen met iemand te sparren. Een coach die op afstand staat, die samen met jou je vooruitgang in kaart brengt en je van tijd tot tijd een spiegel voorhoudt.

Onze basishouding in coaching: jij bent de expert van jezelf en hebt alles in huis om je vraagstuk te beantwoorden. We onderzoeken samen wat al goed gaat en gebruiken dat als uitgangspunt voor (kleine) stappen vooruit. Wij merken dat deze oplossings- en toekomstgerichte aanpak het beste en meest duurzame resultaat oplevert.

Meer weten? Neem contact met ons op of bekijk een praktijkvoorbeeld.

WERKPLEZIER WORKSHOP

Wil jij beter en plezieriger functioneren in je werk? Ben je benieuwd welke bewezen factoren van invloed zijn op jouw werkplezier en dat van je collega’s? En: Wil je direct stappen zetten naar meer werkplezier? Dan is het volgen van deze workshop een mooie eerste stap.

We geven deze workshop in verschillende vormen, variërend tussen 1,5 en 4 uur. Afhankelijk van de groepsgrootte en aanleiding/vraag, passen we het programma aan. Onderdelen die aan bod komen:

  • Oefening voor inzichtelijk krijgen van eigen werkplezier en ervaren van het subjectieve element hierin;
  • Theoretische onderbouwing 4V’s voor werkplezier en de effecten ervan;
  • (Verkorte) Werkplezier-scan invullen;
  • Prioriteren van persoonlijke factoren voor werkplezier;
  • Oefening om inzichten te vertalen naar een eerste stap/actieplan.

Kortom: Energieke workshop die je naast een gedegen onderbouwing, concrete handvatten biedt om morgen al iets te doen aan je werkplezier.

Meer weten? Neem contact met ons op.

LOOPBAANADVIES

Het kan ontzettend lastig zijn: je weg vinden op die enorme arbeidsmarkt. In welk werk en in welke omgeving kom jij het beste tot je recht? Of het nu gaat om je eerste of een volgende stap, wij begeleiden je graag!

Dat doen we in individuele gesprekken en in loopbaantrainingen voor groepen. We onderzoeken samen wat je belangrijk vindt in werk en welke kwaliteiten je wilt inzetten. Ook het verbeteren van je sollicitatievaardigheden komt aan de orde, door bijvoorbeeld het sollicitatiegesprek samen voor te bereiden en te oefenen. Afhankelijk van waar je tegenaan loopt, staan we stil bij vragen als: “Wie ben ik?”, Wat kan ik?”, “Wat wil ik?” en “Hoe bereik ik wat ik wil?”

Resultaat: een helder beeld van je volgende stap in je werk en de middelen om daar te komen.

Meer weten? Neem contact met ons op of bekijk een praktijkvoorbeeld.

LEIDERSCHAP AAN WERKPLEZIER

In deze tijd van continue verandering, hoe haal je nu het beste uit jezelf en uit anderen? Dat is waar het om draait in ons programma ‘Leiderschap aan Werkplezier’. Of je nu een rol hebt als manager, begeleider of alleen leiding geeft aan jezelf… Om structurele veranderingen te laten slagen, zijn leidinggevende ‘skills’ cruciaal.

Vanuit onze expertise hebben we een uitgekiend programma samengesteld, dat (toekomstige) leiders stapsgewijs traint in vaardigheden om werkplezier te realiseren. Bij zichzelf en bij anderen. We baseren ons op wetenschappelijke inzichten en bewezen methoden. Dit vertalen we naar concrete vaardigheden zoals motiverende doelen stellen, focus houden, feedback geven, bijsturen en coachen. Kwestie van uitproberen, doen, terugblikken en nog een keer doen. Zo zorgen we ervoor dat het programma echt werkt in de praktijk.

Voor wie?
Het programma is gericht op inhoudelijke specialisten (onderzoekers, onderwijzers, artsen, juristen etc.) en hun leidinggevenden/begeleiders. Wat we opmerken bij deze specifieke doelgroep is een sterke focus en gedrevenheid op inhoud. Dit zorgt ervoor dat ‘de manier waarop’ vaak weinig aandacht krijgt. Met het trainen van de leiderschapsvaardigheden, geven we deelnemers concrete tools in handen waardoor ze in de dagelijkse praktijk plezieriger werken en betere resultaten boeken. Dubbelop resultaat dus.

We hebben ‘standaard’ een korte en uitgebreide variant van dit programma (4 dagdelen – 5 dagen). We kunnen het programma naar behoefte aanpassen en in-company verzorgen. Meer weten? Neem contact met ons op of bekijk een praktijkvoorbeeld.