Skip to main content

Frisse blik op loopbaan

Promovendi en postdocs werken enkele jaren heel gefocust aan hun eigen onderzoek. Het werkt dan goed om af en toe met een frisse blik de eigen wetenschappelijke loopbaan onder de loep te nemen. Hetzij omdat het onderzoek een nieuwe fase ingaat en je als onderzoeker met nieuwe energie die fase in wilt gaan. Of bijvoorbeeld omdat het oorspronkelijke beeld van de wetenschap toch niet helemaal juist blijkt en tenslotte omdat het onderzoek simpelweg is afgerond.

In deze driedaagse loopbaantraining, die we geven in opdracht van de Rijksuniversiteit Groningen, is er veel ruimte om afstand te nemen en stil te staan bij wat bij je past. Wat levert nu ├ęcht plezier op en waarom? Welke kwaliteiten wil je graag blijven inzetten? En wil je dat binnen of buiten de wetenschap doen? Van uitzoomen aan het begin van de training, wordt er op het eind ingezoomd op praktische stappen die NU gezet kunnen worden.

De loopbaantraining van Marian heeft mij een positieve boost gegeven om actief aan de slag te gaan met mijn loopbaan. Daarnaast heeft de training mij concrete handvatten gegeven om mijn loopbaanwensen verder te onderzoeken, ook na voltooiing van de trainingen. Marian is een hele prettige trainer, gekenmerkt door slimme vragen en aangenaam contact.

Annemijn Peters Promovendus Sociale Psychologie

Marian heeft als trainer en ontwikkelaar een vernieuwende inbreng in de loopbaantraining voor promovendi. En dan zijn we nog maar net begonnen! Ik kijk uit naar verdere samenwerking.

Liesbeth VolbedaSenior Career Counselor - Rijksuniversiteit Groningen
Marian

Author Marian

More posts by Marian